Ota yhteyttä tai pyydä tarjous

Ota yhteyttä

Kaipaako tilasi toimivaa akustiikkaa? Meiltä saat sekä tilasi ehdoilla suunnitellun akustiikkaratkaisun että siihen sopivat tarkasti valitut, laadukkaat akustiikkatuotteet. Ota yhteyttä ja kerro meille projektistasi.

Lähetä sähköpostia

info@akustiikkapalvelut.fi

Akustiikkapalvelut

Yhteydenottolomake

Nimi*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*
Lisätietoa*

x
Ota yhteyttä

Sano stop jatkuvalle mölylle

Sano stop jatkuvalle mölylle – kolme asiantuntijaa kertoo, miksi se on tärkeää

Melua työpaikan avokonttorissa. Tingeltangel-musiikkia kauppakeskuksessa. Kotonakin soi ja piippaa. Nollaa pääsi ja höllää kierroksia. Kolme asiantuntijaa kertovat, miten jatkuva häly ja melu vievät voimasi ja miksi hiljaisuus on parantava voima.

Korvalääkäri haluaa kertoa tositarinan
Tunnettu suomalainen kapellimestari meni hienoon helsinkiläiseen ravintolaan lounaalle. Taustamusiikki soi kovaa. Hän pyysi tarjoilijaa sulkemaan radion, mutta tämä kieltäytyi, koska muut asiakkaat halusivat kuunnella. Kapellimestari nousi ja huusi: ”Kuka haluaa kuunnella tätä kovaäänistä musiikkia, käsi ylös ja heti.” Kukaan ei nostanut kättään. Hän pyysi tarjoilijan uudestaan luokseen ja laittamaan musiikin pois päältä.
Kertoja on musiikkilääkäri, korva- nenä- ja kurkkutautiopin dosentti Miikka Peltomaa. Hänen mielestään hiljaisuus on ihmisoikeuskysymys, mutta emme osaa enää edes vaatia sitä. "Äänien pakkosyöttö kaupoissa ja ravintoloissa on ihmisten aliarvioimista."

Miikka Peltomaa
– Olemme alkaneet hyväksyä uutena normaalina, että ympärillämme on koko ajan ääntä. Äänien pakkosyöttö kaupoissa ja ravintoloissa on ihmisten aliarvioimista ja epäkohteliasta meitä asiakkaita kohtaan.
– Olisi ihanaa, jos joskus ei olisi mitään taustamusiikkia, Peltomaa sanoo.

Hän, aivotutkija Minna Huotilainen ja hiljaisuustutkija Outi Ampuja kertovat, miksi hiljaisuus on tärkeää.

Melu on terveysriski
Ympäristö tuottaa kiihtyvään tahtiin ärsykkeitä, jotka pakottavat elimistömme entistä nopeimmille kierroksille. Melulla on tutkitusti haitallisia terveysvaikutuksia. Melu vähentää vastustuskykyämme ja lisää sydän- ja verisuonisairastumisen riskiä. Jos aivot joutuvat jatkuvasti vastaamaan ärsykkeisiin, ne väsyvät. Arviolta kolmasosa ihmisistä on hälylle tai melulle herkkiä ja häiriintyy niistä. Jos desibelit on liian kovalla, se muuttuu sisäkorvamyrkyksi, sanoo Miikka Peltomaa.

Hiljaisuuden merkitys ihmisen fysiologialle on todettu muun muassa useissa aivotutkimuksissa.
– Kun melu ja häly ovat poissa, voimme olla ajattelematta sen kummempaa. Voi tapahtua jotain hyvää, saamme levätä ja luovuus lisääntyy, Outi Ampuja muistuttaa. Arvellaan, että hiljaisuus edesauttaa myönteisten ajatusten syntymistä. Lisäksi säännölliset vierailut hiljaisuudessa voivat kompensoida melun aiheuttamia haittoja.
– Jos työ on hyvin sosiaalista, hiljaisuuden tarve korostuu, Ampuja jatkaa.

Stressiä ruokkivaa hötäkkää avokonttorissa
Miikka Peltomaa kertoo, että toistuva teema korvalääkärin vastaanotolla on, miten huonosti ihmiset viihtyvät työpaikkojensa avokonttoreissa.
– Hötäkkä, äänet ympärillämme, tuovat meille kuuloaistin kautta ei-toivottua informaaatiovirtaa, joka ruokkii stressiä.
– Avokonttoreiden ääniympäristöstä on murskaavia tutkimuksia. Jatkuvat keskeytykset vaikeuttavat keskittymistä. Ihminen väsyy ja lyhytkestoisen muistin toiminta heikkenee, Outi Ampuja lisää.

Lue alkuperäinen artikkeli tästä Yle

Jaa verkostollesi



Linkit

Katso akustiikkatuotteet

Myymme tarkasti valittuja, laadukkaita akustiikkatuotteita, jotka tekevät lopputuloksesta ainutlaatuisen ja viihtyisän. Kaikki akustiikkatuotteemme valmistetaan mittatilaustyönä toiveesi ja tilan vaatimukset huomioiden. Näin varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen sekä akustiikan että visuaalisuuden näkökulmista.

Katso myytävät tuotteet